Dit is Indus

Onze kracht zit in onze omvang, onze actieve aanpak en onze systemische blik.

DESKUNDIG, CREATIEF EN MEEDENKEND

INDUS is een hulpverleningspraktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders. Onze kracht zit in onze omvang, onze actieve aanpak en onze systemische blik. Door ons kleine team zijn de lijnen kort, bieden we persoonlijke aandacht en zorg op maat. We zijn deskundig, creatief en denken met je mee!

ONS TEAM

Bij INDUS werken we in een klein, betrokken en enthousiast team waar de lijnen kort zijn en ieders professionaliteit, creativiteit, kennis en kunde gewaardeerd en ingezet worden.

Ons team bestaat uit ervaren jeugdhulpverleners, psychologen en ondersteunend personeel. De hulpverleners, begeleiders en behandelaars hebben allemaal een opleiding aan een HBO of universiteit afgerond en hebben ruime ervaring binnen de jeugdhulpverlening.

Omdat iedere collega over verschillende kwaliteiten beschikt, vormen zij samen een team dat hulp op maat kan leveren aan kind, jeugdige en/of gezin. Het team is multidisciplinair opgebouwd door de aanwezigheid van GZ-psychologen, Systeem Therapeuten, Systeem therapeutisch werkers, Psychomotorische Therapeuten en Jeugdhulpverleners.

Actieve hulpverlening

Bij INDUS vinden we het belangrijk dat iedereen de hulp krijgt die het best bij hem of haar past. Daarom bieden wij trajecten waarin bewegen als middel wordt ingezet. Iedereen is nu eenmaal verschillend. Daar maken wij werk van.
Met problemen moet je namelijk niet blijven rondlopen. Daar gaan we wat aan doen. Op een manier die bij jongens en meiden – maar vooral bij jóu – past. Meestal worden jongens door een man begeleid en meiden door een vrouw.

NAAST PRATEN GAAN WE OOK ACTIEF AAN DE SLAG

Actieve Hulpverlening betekent dat we naast praten ook fysiek aan de slag gaan. Onze hulpverleners hebben een “aanpak” mentaliteit. De hulpverlening vindt daarom vaak plaats in een gymzaal, klimhal, thuis of op school.

Door actief aan de slag te gaan, ervaren jongeren meteen aan den lijve hoe het is om bepaalde dingen anders aan te pakken. Naast het feit dat actieve hulpverlening effectiever is, vinden jongeren het ook veel leuker. Onze ervaring is dan ook dat jongeren bij ons meer open staan voor hulp en gemotiveerd zijn om bij ons te komen.

PSYCHOMOTORISCHE THERAPIE

INDUS heeft naast actieve hulpverleners ook Psychomotorische Therapeuten in dienst. Zij zijn gespecialiseerd in het werken aan doelen op sociaal-emotioneel gebied door te bewegen.

Systemisch werken

Bij INDUS werken we individueel (alleen met het kind of alleen met de ouders) maar waar mogelijk met het gehele gezin. Een “probleem” staat namelijk nooit op zichzelf. Gezinsleden reageren op elkaar, beïnvloeden elkaar en daar kan vaak ook (een deel van) het probleem én een deel van de oplossing liggen. Dit betekent dat we ouders zoveel mogelijk betrekken bij de hulpverlening en in sommige gevallen ook met het hele gezin aan de slag gaan. Ook kan gezins-PMT een onderdeel zijn van een hulpverleningstraject.

Bij ons is ieder kind, iedere jongere het waard om geholpen te worden.

Bij INDUS gaan we ervan uit dat de klant (of dat nu een ouder, kind of leerkracht is) zijn vraag stelt vanuit betrokkenheid, zorg en (zelf)kennis. Wij voegen daar onze deskundigheid, ervaring en professionele kennis aan toe. Gezamenlijk komen we tot een aanpak die aansluit op de vraag.

Bij ons is ieder kind, iedere jongere het waard om geholpen te worden. Ongemotiveerde jongeren zijn jongeren waarin geïnvesteerd moet worden omdat zij vaak het vertrouwen in de hulpverlening kwijt zijn. We betrekken ouders of het gezin zoveel mogelijk bij de hulpverlening.

Onze uitgangspunten

wat cliënten zeggen

"Bedankt! Je hebt J. z’n leven echt veranderd. Je hebt hem zelfvertrouwen gegeven en hem handvatten gegeven hoe hij met bepaalde situaties om kan gaan."
"Haar doel is meer voor haar zelf opkomen, gevoelens en wensen uitspreken. Hierin is zij zeker aan het groeien. Ze gaat ook met plezier naar jullie toe."
"Het voelt als een warm bad. Ik voel mij gehoord en als een gelijkwaardig gesprekspartner behandeld. Het is fijn om een klankbord te hebben."
Vorige
Volgende

Ons aanbod

Het aanbod van INDUS is divers en zoveel mogelijk aangepast op de behoefte van onze cliënten. Uitgangspunt bij al het aanbod van INDUS is dat het moet passen bij de behoefte en het ontwikkelingsniveau van het kind of de jongere.

DIT KUNT U VERWACHTEN NA EEN AANMELDING

Na een aanmelding bij INDUS nemen wij binnen een week contact op voor het bespreken van de hulpvraag en of INDUS daarvoor de juiste plek is. Met elkaar zullen we kijken welke behandeling passend is bij de hulpvraag. Gaan we een samenwerking aan, dan komt u op de wachtlijst en nemen wij contact op zodra er plek is.