Groepsaanbod bij indus

Weerbaarheid en Emotieregulatie

Bij INDUS geven we sinds 2008 trainingen op het gebied van weerbaarheid en emotieregulatie. Al onze collega’s zijn opgeleid als Rots en Water trainer. Maar naast Rots en Water gebruiken we ook andere elementen gericht op emotieregulatie en zijn we voortdurend in ontwikkeling. Door onze ruime ervaring en voortdurende ontwikkeling zijn wij in staat om een veelzijdig programma op maat aan te bieden. Geen enkel kind en geen enkele groep is immers hetzelfde. Plezier en (sociale) veiligheid in de groep staan bij ons voorop omdat alleen dan kinderen open staan om iets te leren.

Groeps PMT

Groeps-PMT is een ervaringsgerichte groepstherapie voor kinderen en jongeren die de omgang met anderen moeilijk vinden of zelf angstig en onzeker zijn. Er kan worden gewerkt binnen thema’s als zelfvertrouwen, sociale omgang en grenzen. Binnen de psychomotorische therapie ga je door middel van bewegen werken aan je doelen.

In de groep zien wij dat de kinderen zich meer openstellen wanneer ze ontdekken dat ze niet alleen zijn met hun problemen en moeilijkheden. Wanneer het ene kind in de groep begint te praten, wordt de drempel voor andere kinderen in de groep lager om ook hun verhaal te doen.

Daar komt bij dat de groep een situatie creëert waar de kinderen ook van elkaar kunnen leren. Want juist in de omgang met leeftijdgenoten lopen kinderen soms tegen zichzelf aan. Hoe fijn is het dan dat ze bij ons in een veilige setting, met kinderen die ook hun uitdagingen hebben, kunnen oefenen.

All about you

All About You is een ervaringsgerichte training voor meiden tussen de 12 en 16 jaar. In 10 lessen leren meiden zichzelf kennen als het gaat over o.a. assertiviteit, leerstijl, omgang met emoties en zelfzorg. De training wordt gegeven in een gymzaal en oefenvormen zijn veelal in beweging. Dat betekent niet dat je sportief moet zijn of bewegen leuk moet vinden. De ervaring leert dat “leren door te dóen” voor veel meiden helpend is voor meer zelfvertrouwen. Overigens staan we ook vaak stil. Bij bijvoorbeeld gevoelens en lichaamssignalen. Of gedachten over situaties. Na de training geven veel meiden aan dat het prettig is om te horen dat anderen ook wel eens dingen moeilijk vinden. All About You is een gevoelstraining. Voor meer informatie en filmpje over deze training vind je op gevoelstrainingen.nl.

Make a move+

Make a move+  Training seksuele weerbaarheid voor jongens van (V)MBO en Praktijkonderwijs

Deze training is voor jongens met een licht verstandelijke beperking tussen de 14 en 21 jaar.
Het doel van Make a Move + is het voorkomen van seksueel grensover­schrijdend gedrag, het vergroten van verantwoordelijkheid en het vertonen van positief gedrag in hun relaties en seksuele leven. Dit wordt bereikt door jongens te informeren en te leren communiceren over seks en relaties. 

Tijdens de training komen de volgende thema’s aan bod: 

 • Het jongenslijf
 • Vrienden en vriendinnen 
 • Meiden, grenzen accepteren en grenzen aangeven
 • Prettige seks en veilige seks
 • Flirten en versieren 
 • De toekomst

Girlstalk+

Training seksuele weerbaarheid voor meisjes van (V)MBO en Praktijkonderwijs

Girlstalk is een programma voor meiden met een licht verstandelijke beperking tussen de 14 en 21 jaar. Het doel van de training is meiden weerbaarder maken in hun relaties en seksuele leven, vooral als het gaat om het voorkomen van grensover­schrijdend gedrag en onbedoelde zwangerschap. De meiden leren voor zichzelf op te komen en hun grenzen aan te geven. 

Tijdens de training komen de volgende thema’s aan bod: 

 • Het meidenlijf 
 • Leuke jongens en versieren 
 • Contacten op het internet 
 • Prettige seks en veilige seks 
 • Grenzen aangeven 
 • Voorkomen en omgaan met vervelende ervaringen

Wat cliënten vertellen

"We zijn erg te spreken over en tevreden met de hulpverlening die INDUS biedt. Actieve hulpverlening paste heel goed bij hem en heeft hem absoluut geholpen."
"Fijn zo'n plek waar het gedrag van je kind er gewoon mag zijn, juist om tot een goede behandeling te komen."
"Bedankt! Je hebt J. z’n leven echt veranderd. Je hebt hem zelfvertrouwen gegeven en hem handvatten gegeven hoe hij met bepaalde situaties om kan gaan."
Vorige
Volgende

Dit kunt u verwachten na een aanmelding

Na een aanmelding bij INDUS nemen wij binnen een week contact op voor het bespreken van de hulpvraag en of INDUS daarvoor de juiste plek is. Met elkaar zullen we kijken welke behandeling passend is bij de hulpvraag. Gaan we een samenwerking aan, dan komt u op de wachtlijst en nemen wij contact op zodra er plek is.