Floris Jansen

Mijn naam is Floris Jansen en woon samen met Vera en Baas. Die laatste is onze kat.

Ik heb op verschillende woongroepen gewerkt en heb veel ervaring in de (individuele) begeleiding van o.a. jonge cliënten met ASS (autismespectrumstoornis). Daarnaast ben ik een aantal jaren werkzaam geweest in de horeca en heb daar ook waardevolle ervaringen opgedaan in hoe om te gaan met allerlei verschillende mensen en situaties.

Zelf ben ik sportief, train in de sportschool, loop hard, boulder en klim ik graag. Ik zie wat sport kan doen voor mijzelf en ook voor het welbevinden van mijn cliënten en maak er in de begeleiding van jongeren dan ook graag gebruik van. Het ontspant, leidt af en zorgt er vaak voor dat er spontaan de juiste sfeer ontstaat om eens verder te praten over wat iemand zoal bezighoudt en wat eventueel tegenzit.  

Ik benader jongeren én ouders vanuit mijn eigen basisprincipes: gezien worden en je gezien voelen, luisteren en je gehoord voelen. Voor mij is het opbouwen van een vertrouwensband met de jongere het allerbelangrijkste. Ik merk dat vanuit deze vertrouwensband meer openheid ontstaat. Deze openheid is vaak een voorwaarde voor verdere groei en het werken aan de doelen die we samen met ouders opstellen. Zo werk ik veel aan het vergroten van het zelfvertrouwen en leer ik jongeren zichzelf én hun gedrag beter te leren (her)kennen. 

Door mijn enthousiasme, openheid en humor sluit ik vaak naadloos aan bij de jongeren en voelen ze zich snel comfortabel en vertrouwd bij mij.

Het geeft mij elke keer weer veel voldoening als ik merk en hoor dat iemand beter in zijn vel komt te zitten en dichter bij zijn gestelde doelen komt. Daar doe ik het voor!

AANMELDEN

INDUS Actieve Hulpverlening

Bamendaweg 40
3319 GS Dordrecht
t 078 – 7504407
f 078 – 7502940
info@indus-actievehulpverlening.nl

KVK 24428401
AGB code 94056106
IBAN NL87RABO0142523887
BTW NL8188.99.712.B01

Volg ons op Facebook

Vacature: Actieve Jeugdhulpverlener / Psychomotorisch Therapeut

Wij zoeken per direct een: Actieve Jeugdhulpverlener / Psychomotorisch therapeut met ervaring en affiniteit met onze doelgroep. We zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat, flexibel is, initiatief en betrokkenheid toont. Iemand die in staat is om zowel zelfstandig als in een team te werken en beschikbaar is voor 32 tot 36 uur per week. […]

lees verder

Training weerbaarheid / emotieregulatie jongens 12-15 jaar

In januari 2024 start er weer een training voor jongens gericht op mentale en fysieke weerbaarheid en emotieregluatie. Een training boordevol uitdagende en sportieve oefeningen gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en waar je leert om beter voor jezelf op te komen en leert omgaan met lastige situaties.

lees verder

Training Weerbaarheid / Emotieregulatie kinderen 9-12 jaar

In november gaat er weer een training van start gericht op vergroten van weerbaarheid en emotie-regulatie voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze ervaringsgerichte training zit boordevol spellen en oefeningen waarbij kinderen leren hoe ze in verschillende situaties op een goede manier kunnen reageren. Opkomen voor jezelf, (h)erkennen van je emoties, samenwerken, vergroten van […]

lees verder

All About You

In januari 2024 start er weer een training All About You. Een training voor meiden van 12 tot 16 jaar gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfkennis. Het is een echte doe-training. Dus niet alléén maar praten. De training is zeer helpend voor meisjes die zich onzeker voelen, verlegen en/of angstig zijn, […]

lees verder

Wachttijd

De wachttijd bij INDUS bedraagt op dit moment ongeveer 5 tot 6 maanden.

lees verder