Passend onderwijs is een feit. Steeds meer jongeren met een diagnose moeten hun weg vinden in het reguliere onderwijs. Voor deze jongeren en hun ouders een spannende zoektocht, maar ook van docenten en zorgteams  wordt gevraagd in te springen op de individuele behoeften van iedere leerling in de klas. Naast de speciale onderwijsbehoeften van deze jongeren vragen ze dikwijls ook om een speciale gedragsaanpak. Maar hoe ziet die eruit? INDUS – Actieve Hulpverlening heeft een training ontwikkeld voor docenten en zorgteams binnen het onderwijs.

Samen met docenten gaan we deze zoektocht vormgeven waarbij het uitgangspunt is dat iedere leerling uniek is en maatwerk nodig heeft. Docenten hoeven het niet alleen te doen, ze hebben de jongeren en hun ouders als serieuze gesprekspartner. Tijdens de training laten we dan ook jongeren en hun ouders aan het woord. Daarnaast geeft INDUS vanuit haar vertrouwde deskundigheid vorm en inhoud aan deze training.

Voor een training aan docenten komt INDUS met het volgende voorstel:

  • We willen voorafgaand aan de training starten met een enquête waarin we informatie van de docenten verzamelen over het vóórkomen van kinderen met een beperking in de klas, handelingsbekwaamheid dan wel –verlegenheid en hun hulpvraag.
  • Tijdens de training bij u op school zal door middel van verschillende werkvormen de alledaagse praktijk aan de orde komen, waarin de kenmerken van leerlingen besproken worden, de diversiteit van de kinderen met dezelfde stoornis, de houdingsaspecten van de docenten en tips.
  • Er zal gebruik worden gemaakt van stellingen, een quiz, casuïstiekbespreking, beeldmateriaal en kennisoverdracht. Het beeldmateriaal is afkomstig van schoolgaande jongeren en hun ouders die begeleid worden door medewerkers van INDUS. De jongeren laten we zelf aan het woord over wat school voor hen betekent, de Do en Don’ts die voor hen gelden, wat de beperking voor hen betekent etc. Ook ouders geven aan wat zij verwachten van school in de begeleiding van hun kind bij het leerproces en hun sociaal-emotionele ontwikkeling en welke wensen zij hebben in de samenwerking.
  • De training wordt afgesloten met een evaluatie voor de docenten.
     
Quote van een van onze opdrachtgevers:
 
” Hoe zorgen we ervoor dat zorg geen zorg wordt voor de school? Door een training op maat met ruimte voor het delen van kennis en onder begeleiding van ervaringdeskundigen van INDUS wordt zorg een uitdaging”.
Teamleider Wellantcollege  Dordrecht
 

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van een training bij u op school of een offerte aan wilt vragen, neem dan contact op met Maite Vorstman onder telefoonnummer 078-7504407 of per email:  maite@indus-actievehulpverlening.nl 

AANMELDEN

INDUS Actieve Hulpverlening

Bamendaweg 40
3319 GS Dordrecht
t 078 – 7504407
f 078 – 7502940
info@indus-actievehulpverlening.nl

KVK 24428401
AGB code 94056106
IBAN NL87RABO0142523887
BTW NL8188.99.712.B01

Volg ons op Facebook

Vacature: Actieve Jeugdhulpverlener / Psychomotorisch Therapeut

Wij zoeken per direct een: Actieve Jeugdhulpverlener / Psychomotorisch therapeut met ervaring en affiniteit met onze doelgroep. We zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat, flexibel is, initiatief en betrokkenheid toont. Iemand die in staat is om zowel zelfstandig als in een team te werken en beschikbaar is voor 32 tot 36 uur per week. […]

lees verder

Training weerbaarheid / emotieregulatie jongens 12-15 jaar

In januari 2024 start er weer een training voor jongens gericht op mentale en fysieke weerbaarheid en emotieregluatie. Een training boordevol uitdagende en sportieve oefeningen gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en waar je leert om beter voor jezelf op te komen en leert omgaan met lastige situaties.

lees verder

Training Weerbaarheid / Emotieregulatie kinderen 9-12 jaar

In november gaat er weer een training van start gericht op vergroten van weerbaarheid en emotie-regulatie voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze ervaringsgerichte training zit boordevol spellen en oefeningen waarbij kinderen leren hoe ze in verschillende situaties op een goede manier kunnen reageren. Opkomen voor jezelf, (h)erkennen van je emoties, samenwerken, vergroten van […]

lees verder

All About You

In januari 2024 start er weer een training All About You. Een training voor meiden van 12 tot 16 jaar gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfkennis. Het is een echte doe-training. Dus niet alléén maar praten. De training is zeer helpend voor meisjes die zich onzeker voelen, verlegen en/of angstig zijn, […]

lees verder

Wachttijd

De wachttijd bij INDUS bedraagt op dit moment ongeveer 5 tot 6 maanden.

lees verder