Passend onderwijs is een feit. Steeds meer jongeren met een diagnose moeten hun weg vinden in het reguliere onderwijs. Voor deze jongeren en hun ouders een spannende zoektocht, maar ook van docenten en zorgteams  wordt gevraagd in te springen op de individuele behoeften van iedere leerling in de klas. Naast de speciale onderwijsbehoeften van deze jongeren vragen ze dikwijls ook om een speciale gedragsaanpak. Maar hoe ziet die eruit? INDUS – Actieve Hulpverlening heeft een training ontwikkeld voor docenten en zorgteams binnen het onderwijs.

Samen met docenten gaan we deze zoektocht vormgeven waarbij het uitgangspunt is dat iedere leerling uniek is en maatwerk nodig heeft. Docenten hoeven het niet alleen te doen, ze hebben de jongeren en hun ouders als serieuze gesprekspartner. Tijdens de training laten we dan ook jongeren en hun ouders aan het woord. Daarnaast geeft INDUS vanuit haar vertrouwde deskundigheid vorm en inhoud aan deze training.

Voor een training aan docenten komt INDUS met het volgende voorstel:

  • We willen voorafgaand aan de training starten met een enquête waarin we informatie van de docenten verzamelen over het vóórkomen van kinderen met een beperking in de klas, handelingsbekwaamheid dan wel –verlegenheid en hun hulpvraag.
  • Tijdens de training bij u op school zal door middel van verschillende werkvormen de alledaagse praktijk aan de orde komen, waarin de kenmerken van leerlingen besproken worden, de diversiteit van de kinderen met dezelfde stoornis, de houdingsaspecten van de docenten en tips.
  • Er zal gebruik worden gemaakt van stellingen, een quiz, casuïstiekbespreking, beeldmateriaal en kennisoverdracht. Het beeldmateriaal is afkomstig van schoolgaande jongeren en hun ouders die begeleid worden door medewerkers van INDUS. De jongeren laten we zelf aan het woord over wat school voor hen betekent, de Do en Don’ts die voor hen gelden, wat de beperking voor hen betekent etc. Ook ouders geven aan wat zij verwachten van school in de begeleiding van hun kind bij het leerproces en hun sociaal-emotionele ontwikkeling en welke wensen zij hebben in de samenwerking.
  • De training wordt afgesloten met een evaluatie voor de docenten.
     
Quote van een van onze opdrachtgevers:
 
” Hoe zorgen we ervoor dat zorg geen zorg wordt voor de school? Door een training op maat met ruimte voor het delen van kennis en onder begeleiding van ervaringdeskundigen van INDUS wordt zorg een uitdaging”.
Teamleider Wellantcollege  Dordrecht
 

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van een training bij u op school of een offerte aan wilt vragen, neem dan contact op met Maite Vorstman onder telefoonnummer 078-7504407 of per email:  maite@indus-actievehulpverlening.nl 

AANMELDEN

INDUS Actieve Hulpverlening

Krommedijk 69
3312 CE Dordrecht
t 078 – 7504407
f 078 – 7502940
info@indus-actievehulpverlening.nl

KVK 24428401
IBAN NL87RABO0142523887
BTW NL8188.99.712.B01

Volg ons op Facebook

Vacature Psychomotorisch Therapeut

Wij zoeken per direct een: Psychomotorisch therapeut met ervaring en affiniteit met onze doelgroep. We zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat, flexibel is, initiatief en betrokkenheid toont. We zoeken een therapeut die in staat is om zowel zelfstandig als in een team te werken en beschikbaar is voor 32 tot 36 uur per […]

lees verder

Rots en Watertraining

Binnenkort gaat er weer een Rots en Watertraining van start voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Er is nog ruimte in de groep voor nieuwe aanmeldingen. Voor aanmelden of informatie, stuur een mail naar richard@indus-actievehulpverlening.nl

lees verder

Werken bij INDUS?

INDUS is altijd op zoek naar goede hulpverleners die voor ons of bij ons willen werken, in dienstverband of op zzp-basis. We verwachten dat we komende periode weer uit gaan breiden, met name in ons aanbod op scholen.  Lijkt werken bij INDUS jou wel wat, neem dan gerust contact met ons op om eens vrijblijvend […]

lees verder

Wachttijd

De wachttijd bij INDUS bedraagt op dit moment ongeveer 3 maanden.

lees verder