Het aanbod van INDUS lijkt groot, maar heeft ook grenzen. Net als iedereen, heeft INDUS ook anderen nodig om kinderen en jongeren zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij geven onze cliënten het gevoel dat ze niet alleen op de wereld zijn: waarom zouden wij dat dan wel zijn?

Daarom staat INDUS altijd open voor samenwerking met andere instellingen. INDUS heeft hiervoor geen apart aanbod, maar zoekt juist naar de raakpunten, de onderwerpen waarop wij en anderen elkaar over en weer kunnen aanvullen. Kennis van elkaars deskundigheid, vertrouwen in elkaar, respect voor de samenwerking en een open communicatie vinden wij daarin heel belangrijk. De rol van ouders mag hierin niet over het hoofd worden gezien.

INDUS staat daarom open voor gesprek en nieuwe verbindingen. Soms betekent dit dat we het bestaande aanbod van een instelling kunnen versterken, maar andersom komt ook voor. Soms verwijzen wij een kind of gezin door, omdat een (GGZ)instelling hen iets kan bieden dat wij niet in huis hebben. INDUS maakt werk van actieve hulpverlening. Daar omheen is nog zoveel meer mogelijk. Iedere professional, maar ook iedere instantie vervult hierin een rol.

Een voorbeeld: INDUS heeft al een aantal jaar goede samenwerking met FlexusJeugdplein. Zij leveren alle schoolmaatschappelijk werkers in Dordrecht, die dagelijks kinderen tegenkomen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Kinderen die gebaat zijn bij actieve begeleiding of therapie, verwijzen zij veelal door naar INDUS. Vervolgens zijn de lijnen kort en houden we elkaar goed op de hoogte over de voortgang en benodigde aanvullingen in de schoolsituatie.

Klik hier voor een overzicht met instellingen waar INDUS mee samenwerkt.


INDUS is onderdeel van ZORGWAAIER DRECHTSTEDEN

AANMELDEN

INDUS Actieve Hulpverlening

Bamendaweg 40
3319 GS Dordrecht
t 078 – 7504407
f 078 – 7502940
info@indus-actievehulpverlening.nl

KVK 24428401
AGB code 94056106
IBAN NL87RABO0142523887
BTW NL8188.99.712.B01

Volg ons op Facebook

Training weerbaarheid / emotieregulatie jongens 12-15 jaar

In november start er weer een training voor jongens gericht op mentale en fysieke weerbaarheid en emotieregluatie. Een training boordevol uitdagende en sportieve oefeningen gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en waar je leert om beter voor jezelf op te komen en leert omgaan met lastige situaties.

lees verder

Training Weerbaarheid / Emotieregulatie kinderen 9-12 jaar

In november gaat er weer een training van start gericht op vergroten van weerbaarheid en emotie-regulatie voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze ervaringsgerichte training zit boordevol spellen en oefeningen waarbij kinderen leren hoe ze in verschillende situaties op een goede manier kunnen reageren. Opkomen voor jezelf, (h)erkennen van je emoties, samenwerken, vergroten van […]

lees verder

All About You

Op 3 oktober 2023 start er weer een training All About You. Een training voor meiden van 12 tot 16 jaar gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfkennis. Het is een echte doe-training. Dus niet alléén maar praten. De training is zeer helpend voor meisjes die zich onzeker voelen, verlegen en/of angstig […]

lees verder

Wachttijd

De wachttijd bij INDUS bedraagt op dit moment ongeveer 5 tot 6 maanden.

lees verder