Inloggen

Individuele begeleiding voor PGB-houders

Voor wie is het?

INDUS biedt individuele begeleiding aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een psychiatrische aandoening, die beschikken over een Persoonsgebonden Budget (PGB).
Bij een psychiatrische aandoening kan je bijvoorbeeld denken aan een stoornis in het autistisch spectrum (autisme/ pdd-nos/ asperger/ MCDD), AD(H)D, Gilles de la Tourette, een persoonlijkheids- of gedragsstoornis (ODD, CD). 

Wat doen we?

Onze individuele begeleiding voor PGB-houders is bedoeld om vaardigheden te oefenen, waardoor je sociale redzaamheid, je psychisch functioneren, je psychisch welbevinden of je deelname aan de maatschappij verbetert. Daarnaast kan INDUS je begeleiden bij de praktische organisatie van je dagelijks leven, zoals het aanbrengen van een (dag)structuur .

Ons werkgebied

INDUS is met name werkzaam in de regio Zuid-Holland-Zuid. Hieronder vallen o.a. de gemeenten: Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Gorinchem, Leerdam, Oud-Beijerland, Molenwaard, Binnenmaas en Cromstrijen. 
 

Autisme

INDUS heeft een ruimte ervaring opgebouwd  in het begeleiden van kinderen en jongere met een stoornis in het autistische spectrum. De begeleiding van INDUS onderscheidt  zich door haar praktische aanpak. Enkele voorbeelden van praktische begeleiding zijn het oefenen in het  samen spelen met andere kinderen; een boodschap doen in een winkel;  gebruik maken van openbaar vervoer of het vergroten van de (sociale) weerbaarheid. Daarnaast kunnen we ouders ondersteunen bij de  opvoeding van een kind met autisme en hen bijvoorbeeld helpen met het aanbrengen van meer structuur thuis.

Tijdens de begeleiding wordt onder andere gebruikt gemaakt van de methodiek  “geef me de vijf”.  Daarnaast heeft INDUS zelf het programma “Mission Possible” ontwikkeld.