Inloggen

Meisjes zijn anders dan jongens


Meisjes vinden het meestal fijn om over hun problemen te kunnen praten met iemand die begrijpt wat ze meemaken. Door met de kinder- en jeugdpsycholoog te praten over je klachten, oefeningen te doen en uit te zoeken welke sterke punten je hebt en hoe je die nu al in kan zetten, kan INDUS je door een moeilijke tijd helpen. De psycholoog heeft persoonlijke aandacht voor jou en je mag er op rekenen dat ze met respect en vertrouwelijk omgaat met wat jij haar vertelt.
 

Hoe werkt INDUS?

Voor we aan de slag gaan, hebben we een intakegesprek met jou en je ouders / verzorgers. Samen met jou maken we helder aan welke klachten en zorgen je met ons gaat werken. Vervolgens kiezen we de behandel- of begeleidingsvorm die het best bij jou past.
 
Soms heb je vooral gesprekken nodig die je steunen en waarmee je je problemen op een rijtje kan zetten. Soms werken we met een vaststaand programma of gaan we actief aan de slag. We werken bijvoorbeeld met het Vriendenprogramma , een emotieregulatie training of kortdurende psychologische interventies in de eerstelijn . Voor jongere kinderen hebben we de groepstraining Welkom in mijn Wereld. Voor meisjes met (een vorm van) autisme maken we daarnaast veel gebruik van de methode ‘Ik ben speciaal’  en ‘Geef me de vijf’ .

Het kan ook zijn dat je een diagnose hebt gekregen en behoefte hebt aan uitleg. De kinder- en jeugdpsycholoog geeft die uitleg en praat met jou over wat dit voor jou betekent. Dat noemen we psycho-educatie.