Inloggen

INDUS: Hoe het begon

De naam INDUS is niet zomaar gekozen. Drieduizend jaar voor Christus ontstond in Pakistan, aan de rivier de INDUS, de eerste georganiseerde samenleving. Ieder lid deed mee, had een taak en waarde voor de groep. Vanuit deze gedachte is INDUS Actieve Hulpverlening ontstaan: alle kinderen en jongeren hebben een taak in onze samenleving. Niemand hoeft buiten de boot te vallen. 

In 2008 besloten Richard van der Grijn, Erik Oomens en Maite Vorstman van dit gegeven werk te maken. Zij werkten zelf bij bestaande hulpverlenende instellingen en zagen te vaak met name de jongens buiten de boot vallen. De hulpverlening sloot niet aan bij hun behoeften en hierdoor raakten vooral jongens gedemotiveerd en de hulpverleners gefrustreerd. 
 
Via Jongens in Balans, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van en hulpverlening aan jongens raakten Richard, Erik en Maite geïnspireerd om zelf werk te maken van actieve hulpverlening. Tot op de dag van vandaag vinden met name jongens en hun ouders uit de Drechtsteden een vorm van hulpverlening die aanslaat. Dankzij de persoonlijke aandacht, de korte lijnen en deskundige benadering vinden ook meisjes makkelijk de weg naar INDUS.