Meld u hier aan voor de INDUS Nieuwsbrief.
INDUS Nieuwsbrief
oktober 2013
 
Training Passend Onderwijs BO / VO
foto

Passend onderwijs is een feit. Steeds meer kinderen met een diagnose moeten hun weg vinden in het reguliere onderwijs. Voor deze kinderen en hun ouders een spannende zoektocht, maar ook van leerkrachten wordt gevraagd in te springen op de individuele behoeften van ieder kind in de klas. Naast de speciale onderwijsbehoeften van deze kinderen vragen ze dikwijls ook om een speciale gedragsaanpak. Maar hoe ziet die eruit? Samen met leerkrachten gaan we deze zoektocht vormgeven waarbij het uitgangspunt is dat ieder kind uniek is en maatwerk nodig heeft. Leerkrachten hoeven het niet alleen te doen, ze hebben de kinderen en hun ouders als serieuze gesprekspartner. Tijdens de training laten we dan ook jeugdigen en hun ouders aan het woord. Daarnaast geeft INDUS vanuit haar vertrouwde  deskundigheid vorm en inhoud aan deze training. 
Voor informatie kunt u contact op nemen met Maite Vorstman

Mission Possible

Voor de zomervakantie zijn we gestart met het programma Mission Possible. Een (sociale) vaardigheidstraining voor jongeren met autisme. De training is er voor 2 leeftijdsgroepen: 9-12 en 12-15. Binnenkort gaat de training weer van start.

Aan de hand van stoere missies leer je onder andere de volgende vaardigheden:  een gesprekje voeren, samenwerken, een boek lenen in de bibliotheek, reizen met het openbaar vervoer, route vinden in het verkeer, een boodschap doen in de winkel enz. Voor meer info, klik hier

Mission Possible is leerzaam en ook nog eens heel gezellig! Meld je aan!

Transitie en transformatie

Niet alleen de gemeente is volop aan de gang met de transitie van de jeugdzorg, ook de vrijgevestigde hulpverleners in de betrokken 17 gemeenten mengen zich in de discussie. Via verschillende zogenaamde “doeteams” denken we mee over de transformatie van de jeugdzorg. Hoe gaan we de jeugdzorg vorm geven in het nieuwe stelsel. Uitgangspunten voor de vrijgevestigden zijn daarbij dat we kwalitatief goede hulp nastreven, dat deze dicht bij de mensen aangeboden wordt, dat de lijnen kort zijn en dat deze betaalbaar is. Al veel praktijken hebben zich aangesloten en uitgesproken dit traject gezamenlijk te willen doorlopen en nog meer de samenwerking te zullen opzoeken. Uiteraard met behoud van eigen identiteit van de praktijk! Via de nieuwsbrief zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 


Welkom in mijn Wereld

In het najaar starten we weer met een nieuwe groep voor de training Welkom in mijn Wereld! Deze training is voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 10 jaar.
De training wordt vergoed door de zorgverzekeraar.
Kijk snel voor meer informatie.    

Rots en Water

Binnenkort gaan er weer voor alle leeftijds-categorieen nieuwe trainingen van start. Bij INDUS werken we uitsluitend met zeer ervaren trainers. Wilt u binnen school een Rots en Water training geven dan bent u bij INDUS ook op het juiste adres. Wij kunnen de training geheel verzorgen of samen met een trainer/leerkracht van school.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Richard van der Grijn.

M5: Voor een sociaal veilige school!

M5 begint steeds meer een begrip te worden binnen het onderwijs en dat is heel begrijpelijk. Steeds meer scholen werken met succes met deze aanpak om structureel pesten op te lossen en de sociale veiligheid op school te waarborgen. In Dordrecht werken inmiddels 4 scholen met deze aanpak.

Op maandag 28 oktober verzorgt INDUS op uitnodiging van Hadrieo een workshop over M5. Mocht u meer willen over M5 en of deze aanpak ook iets voor uw school zou zijn, neem dan contact op met Richard van der Grijn.

 

Klanttevredenheid

Met trots kunnen wij melden dat uit ons onderzoek naar de tevredenheid van de 
klanten van INDUS, naar voren komt dat zij ons het afgelopen jaar gemiddeld
een 8,2 hebben gegeven! 


 
Indus Actieve Hulpverlening - Krommedijk 69 - 3312 CE Dordrecht
t 078-7504407 - f 078-7502940 - info@indus-actievehulpverlening.nl