Psychologische behandeling (basis ggz)

Wanneer een psychisch probleem zorgt voor een beperking in je handelen (je bent bijvoorbeeld angstig), zorgt voor lijden (je bent bijvoorbeeld somber), voor sociale beperkingen (je hebt bijvoorbeeld geen vriendschappen) of voor gedragsproblemen (je hebt bijvoorbeeld je boosheid en agressie niet onder controle) dan kan je daarmee aan de slag gaan. In een psychologische behandeling ga je met een behandelaar aan de slag om een verandering bij jezelf teweeg te brengen. Dit kan op vele manieren. Je behandelaar zal samen met jou en met je ouders kijken wat het beste past.

Individuele psychologische behandeling

Een van deze vormen is individuele behandeling. Aan de hand van de doelen die je wil bereiken wordt door middel van gesprekken en technieken gewerkt. Gebruikte technieken komen uit onder andere de systeemtherapie, de cognitieve therapie, traumaverwerking.

Psychomotorische Therapie (PMT)

Voor sommige jeugdigen is praten niet het middel dat hen het beste past. Met onze psychomotorische therapeuten ga je door middel van beweging werken aan je doelen. Via allerlei oefeningen leer je nieuwe vaardigheden en leer je je emoties beter te reguleren. De behandelaar biedt een veilige ruimte waarin je leert te herkennen hoe je je voelt, te handelen naar je gevoel en je gevoel goed te reguleren.

Individuele specialistische begeleiding

Hieronder verstaan we de coaching aan jeugdigen die door allerlei omstandigheden moeite hebben zich staande te houden in het onderwijs, in vriendschappen of in het gezin. In sommige gevallen omdat deze jeugdigen een diagnose hebben als ADHD of Autisme. De begeleiders hebben veel kennis en deskundigheid op het gebied van diagnoses, van ontwikkelingstaken van jeugdigen en van school- en gezinssysteem. Specialistische begeleiding is een geïntegreerd aanbod aan de jeugdige op al deze terreinen.

Klimmax

Het KLIMMAX-programma maakt gebruik van een training op een klimmuur. Bij het klimmen heb je veel vaardigheden nodig die in het dagelijks leven ook belangrijk zijn: je grenzen leren kennen, je grenzen verleggen, zelfvertrouwen hebben, doorzettingsvermogen hebben, een plan maken, niet van je plan afwijken, adviezen van anderen accepteren, enz.  

KLIMMAX is een effectieve én leuke manier om jongeren zelfkennis en zelfinzicht te geven. We gaan onder andere aan de slag met het oefenen met helpende en storende gedachten.

AANMELDEN

INDUS Actieve Hulpverlening

Bamendaweg 40
3319 GS Dordrecht
t 078 – 7504407
f 078 – 7502940
info@indus-actievehulpverlening.nl

KVK 24428401
AGB code 94056106
IBAN NL87RABO0142523887
BTW NL8188.99.712.B01

Volg ons op Facebook

Vacature: Actieve Jeugdhulpverlener / Psychomotorisch Therapeut

Wij zoeken per direct een: Actieve Jeugdhulpverlener / Psychomotorisch therapeut met ervaring en affiniteit met onze doelgroep. We zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat, flexibel is, initiatief en betrokkenheid toont. Iemand die in staat is om zowel zelfstandig als in een team te werken en beschikbaar is voor 32 tot 36 uur per week. […]

lees verder

Training weerbaarheid / emotieregulatie jongens 12-15 jaar

In januari 2024 start er weer een training voor jongens gericht op mentale en fysieke weerbaarheid en emotieregluatie. Een training boordevol uitdagende en sportieve oefeningen gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en waar je leert om beter voor jezelf op te komen en leert omgaan met lastige situaties.

lees verder

Training Weerbaarheid / Emotieregulatie kinderen 9-12 jaar

In november gaat er weer een training van start gericht op vergroten van weerbaarheid en emotie-regulatie voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze ervaringsgerichte training zit boordevol spellen en oefeningen waarbij kinderen leren hoe ze in verschillende situaties op een goede manier kunnen reageren. Opkomen voor jezelf, (h)erkennen van je emoties, samenwerken, vergroten van […]

lees verder

All About You

In januari 2024 start er weer een training All About You. Een training voor meiden van 12 tot 16 jaar gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfkennis. Het is een echte doe-training. Dus niet alléén maar praten. De training is zeer helpend voor meisjes die zich onzeker voelen, verlegen en/of angstig zijn, […]

lees verder

Wachttijd

De wachttijd bij INDUS bedraagt op dit moment ongeveer 5 tot 6 maanden.

lees verder