All about you

All About You is een ervaringsgerichte training voor meiden tussen de 12 en 16 jaar. In 10 lessen leren meiden zichzelf kennen als het gaat over o.a. assertiviteit, leerstijl, omgang met emoties en zelfzorg. De training wordt gegeven in een gymzaal en oefenvormen zijn veelal in beweging. Dat betekent niet dat je sportief moet zijn of bewegen leuk moet vinden. De ervaring leert dat ‘leren door te dóen’ voor veel meiden helpend is voor meer zelfvertrouwen. Overigens staan we ook vaak stil. Bij bijvoorbeeld gevoelens en lichaamssignalen. Of gedachten over situaties. Na de training geven veel meiden aan dat het prettig is om te horen dat anderen ook wel eens dingen moeilijk vinden. 

All About You is een gevoelstraining. Voor meer informatie en filmpje over deze training vind je op gevoelstrainingen.nl

Weerbaarheid en Emotieregulatie

Bij INDUS geven we sinds 2008 trainingen op het gebied van weerbaarheid en emotieregulatie. Al onze collega’s zijn opgeleid als Rots en Water trainer. Maar naast Rots en Water gebruiken we ook andere elementen gericht op emotieregulatie en zijn we voortdurend in ontwikkeling. Door onze ruime ervaring en voortdurende ontwikkeling zijn wij in staat om een veelzijdig programma op maat aan te bieden. Geen enkel kind en geen enkele groep is immers hetzelfde. Plezier en (sociale) veiligheid in de groep staan bij ons voorop. Pas dan staan deelnemers open om iets te leren.

Groeps PMT

Groeps-PMT is een ervaringsgerichte groepstherapie voor kinderen en jongeren die de omgang met anderen moeilijk vinden of zelf angstig en onzeker zijn. Er kan worden gewerkt binnen thema’s als zelfvertrouwen, sociale omgang en grenzen. Binnen de psychomotorische therapie ga je door middel van bewegen werken aan je doelen. 

In de groep zien wij dat de kinderen zich meer openstellen wanneer ze ontdekken dat ze niet alleen zijn met hun problemen en moeilijkheden. Wanneer het ene kind in de groep begint te praten, wordt de drempel voor andere kinderen in de groep lager om ook hun verhaal te doen.

Daar komt bij dat de groep een situatie creëert waar de kinderen ook van elkaar kunnen leren. Want juist in de omgang met leeftijdgenoten lopen kinderen soms tegen zichzelf aan. Hoe fijn is het dan dat ze bij ons in een veilige setting, met kinderen die ook hun uitdagingen hebben, kunnen oefenen.

AANMELDEN

INDUS Actieve Hulpverlening

Bamendaweg 40
3319 GS Dordrecht
t 078 – 7504407
f 078 – 7502940
info@indus-actievehulpverlening.nl

KVK 24428401
AGB code 94056106
IBAN NL87RABO0142523887
BTW NL8188.99.712.B01

Volg ons op Facebook

Training weerbaarheid / emotieregulatie jongens 12-15 jaar

In november start er weer een training voor jongens gericht op mentale en fysieke weerbaarheid en emotieregluatie. Een training boordevol uitdagende en sportieve oefeningen gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en waar je leert om beter voor jezelf op te komen en leert omgaan met lastige situaties.

lees verder

Training Weerbaarheid / Emotieregulatie kinderen 9-12 jaar

In november gaat er weer een training van start gericht op vergroten van weerbaarheid en emotie-regulatie voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze ervaringsgerichte training zit boordevol spellen en oefeningen waarbij kinderen leren hoe ze in verschillende situaties op een goede manier kunnen reageren. Opkomen voor jezelf, (h)erkennen van je emoties, samenwerken, vergroten van […]

lees verder

All About You

Op 3 oktober 2023 start er weer een training All About You. Een training voor meiden van 12 tot 16 jaar gericht op het vergroten van je zelfvertrouwen en je zelfkennis. Het is een echte doe-training. Dus niet alléén maar praten. De training is zeer helpend voor meisjes die zich onzeker voelen, verlegen en/of angstig […]

lees verder

Wachttijd

De wachttijd bij INDUS bedraagt op dit moment ongeveer 5 tot 6 maanden.

lees verder